divendres, 6 de gener del 2012

De Calvi a Bastia, pel desert d'Agriates, amb vent i el Mediterrani emprenyat!

Avui seguia el vent, núvols, i hem marxat aviat de Calvi. Pel camí, algunes fotos del Mediterrani emprenyat, amb onades importants, i el vent bufant desde terra cap a mar, aixecant les crestes de les onades, molt espectacular!




Amb l'Îlle Rouse al fons...


Hem seguit fins a deixar la costa, passant més poblets i per endinsar-nos al desert d'Agriates tot pujant el Coll de Vezzu, una carretera molt ben asfaltada, de les millors de l'illa, notablement neta, i molt ben aperaltada. 






En aquest illot és un continuo de canviar de paisatges, ja ho veieu, en un mateix matí, quina varietat! Aquesta carretera ens ha portat fins a Saint Florent, un petit racó, on hem aparcat dins la ciutadella (els serveix de pàrquing, res mes!). Des de dalt de la muralla, hem fet unes fotos del mar, picant contra el poble, contra les cases, contra el club nàutic, molt impressionants........això si, no volgueu sapiguer el vent que arribava a fer, costava mantenir-se en peu!



L'aigua travessava per sobre les parets del port esportiu...
acollonant el vent que feia!




Hem passejat pel poble, i després de quedar xop, hem agafat el cotxe, ben ple de sal de mar, i cap a Bastia!


Vegis la foto just abans de la remullada d'en Sam
hehehehe, l'ha ben remullat!
A Bastia, tant aviat no hi volíem arribar, així que hem fet volta per l'Estany de Biguglia, on hem fet algunes fotos més a un bon grapat de flamencs, i hem seguit la mateixa carretera que passa entre l'estany i el mar. 





Ens hi hem parat, seguia bufant el vent, aixecant onades i tota la sorra possible......així que no hi hem estat massa, hem buscat un lloc arrasarat del vent i a dinar, bocata!







Ben dinat, veient de fons tota la platja i com les onades fent de les seves, hem entrat a Bastia, on abans de tot, hem anat a l'oficina de turisme. 




Després, passejar pels carrers més cèntrics i plens de botigues, totes obertes i moltes de rebaixes; hem pujat a la ciutadella, i ens l'hem passejat tota. I quan estàvem ja una mica cansats, hem decidit fer un beure en un bar molt agradable i on no hi havia ningú. 






 Terrasses arran d'aigua, al port vell ... "Això, a l'estiu ...."
S'ha convertit en la nostra frase del viatge! hehehe

Després, hem anat a l'hotel, on pensàvem que sopariem, perque tenen restaurant, però resulta que avui  n'era l'inauguració i per tant, res de sopar.........au, al pizzero de davant de l'hotel! com a mínim hem sopat calent!


I per baixar la pizza, res millor que anar a fer unes fotos nocturnes de Bastia. El tema de la fotografia nocturna, val a dir que no el dominem gens, d'aquí que, quan s'ens presenta l'oportunitat, ens posem a fer invents, viam que surt...........evidentment no ens sortiran les fotos de la guia, però anem buscant el "retratu".......de vegades l'enxampem i de vegades surten coses molt curioses. Una mostra.







En tot cas, hem estirat les cames, hem visitat la Bastia nocturna (recoi com aparquen aquesta gent.......sembla que llencin el cotxe, i renoi, no van pas descalços.......ja sabem per a qui fan les versions més potents i esportives dels vehicles els fabricants, pels corsos!). Abans de retirar-nos cap al hotel a fer la crònica, en Sam ha fet una mica d'esport de risc...






I demà dissabte, últim dia, tot el matí a veure el cap Corse, i últim contacte amb la Còrsega de més al nord, viam què ens explica! 


Al vespre, a les 10 de la nit, agafarem el ferry cap a Toulon (sud de França), així que passarem tota la nit navegant i mig diumenge conduint fins a Taradell... intentarem acabar la crònica i penjar un bon recull de fotos, que com sempre en els nostres viatges, les fotos acaben duplicant el quilometratge. Visca la Corse!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada