divendres, 6 de gener del 2012

De Corte a Calvi per la costa.........bueno, quan s'han acabat les muntanyes!



Avui hem començat aviat la ruta, sortint de la vall de Restonica, on feia un fred que pelava, tant que fins i tot el corolita estava gelat. Hem entrat al poble de Corte un moment per comprar una mica, i apali, enfilem carreteres de corves. 


Seguim cap a Castirla i per la fantàstica Scala de Santa Regina, un engorjat espectacular, fins a arribar a Calacuccia, on hi ha un embassament.....i més amunt, imponents, els cims nevats del Monte Cinto a un costat, i el Capu di a Facciatu a l'altre. 







Hem parat a esmorzar dins del cotxe, ja que la ventolera és impressionant (es pot intuir amb les formes dels núvols) i havent fet algunes fotos més, tot esquivant les nuvolades amenaçadores que anaven coronant les muntanyes, seguim pujant, pujant...


La Dolo, que conduia, no s'ha donat compte que el port que abordàvem, hi havia la senyal de que es necessitaven cadenes.......coi, ja les portem les cadenes, i rodes de contacte..........cap problema, opto per no dir-li res, perquè no s'escagarrini, i amunt.............anem pujant, tot trobant vaques, cabres i porquets pel mig de la carretera, ells ni s'inmuten..........se't queden mirant, canvien de carril si tu vas pel seu, i a seguir retallant i afinant tota herba comestible. De tant en tant plovisqueja.........





Coronem el primer coll, el Coll de Vergio, després d'haver trobat, neu, glaç i la llevaneus........i naltres amb aquestes pintes de guiris........res! avall..........veiem que els natius de la zona, ni cadenes ni manies al glaç, gaaaasssss!!!




Anem baixant, tot observant les senyals tirotejades (sí, fan proves de punteria, els corsos, amb totes les senyals franceses........es nota que som al centre de l'illa, on hi ha mes independentistes i tots tenen escopetes! fixeu-vos amb els mega forats a les senyals) i sortim dels núvols i la neu, deixant enrere una estació d'esquí, sense massa neu, sense esquiadors, més aviat deserta...........coi d'illa, tot és desert! Canviem de carretera i fem el Coll de Sevi, típic coll de muntanya amb rampetes del 14%...........Còrsega és l'illa ideal per fer en bici o a peu, és un trencacames de cal ample!


La carretera, per fi ens ha dut al mar, en una baixada inacabable de corves i corves i més corves, i alguna de més.........sort que entre parar a mirar mapes, fer fotos i demés, ha anat passant bé, fins a arribar al Golf de Sagone. 






Des d'aquí ja hem seguit per la costa, tot vorejant el golf  -No el dels pals, eh!-, per arribar fins a Cargèse on hem parat a veure el poble i estirar les cames. Hem continuat direcció Piana, on hem parat i mira, vès per on una pizzeria i tenen l'estufa encesa, surt fum.........això vol dir que hi ha vida! Entrem-hi? Hola, volem una pizza!


El rei de la pizzeria ...
Molt acollidora la pizzeria, ens han portat unes pizzes boníssimes, que han passat genial! Passeig pel poble, tot veient com arribaven els caçadors amb els seus 4x4 pick up, carregats de senglars morts, i apa, ja està vist Piana!


El que venia a continuació, les Calanches, són unes muntanyes de granit vermellós, moldejades pel vent i l'erosió, realment espectaculars............n'hem fet tantes de fotos! Tot seguint, hem vist que podiem fer una excursió fins al Chateau Fort, desde d'on teniem una vista de la costa de les Calanches, sense paraules!
Té forma de .... ??!!!




El món es meu!
Després hem seguit fins a Porto, on hem baixat a la platja a veure el Mediterrani esverat, i hem seguit el festival de corves cap a Partinello i Osani, des d'on hem fet unes fotos del golf de Girolata, tot veient caure el sol.





Desd d'Osani i fins a la civilització, hi ha una llangonissa de corves impressionant, de nit, i sols per la carretera, només trobant vaques i cabres, coronem el col de la Palmarella, de 406m i avall........... baixada vertiginosa amb pendents de bojos, per després, arribant a Galéria. Però pel camí tot això i més .... 
És Montserrat ?


Cal girar i tornar a pujar desde quasibé nivell del mar fins als 400 metres, tot fent una carretera que era el festival del canvi de rasant, semblava una carretera feta sobre una patata ruffle, i tornem a baixar, tot intuïnt de fons, el Monte Cintu de fons,nevat............viam si demà es despeja i li podem fer la foto...........


Al final hem arribat a Calvi. Tenim l'hotel al davant mateix de la Ciutadella, i si demà està una mica seré, farem unes fotos espectaculars! Aquí ens hi quedarem dues nits, més que res perquè no vam trobar hotel en 80 km a la rodona! C'est la vie a la corse!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada