dijous, 4 de novembre del 2010

Museu del Toy i Transport a Wanaka, mines d'or pel camí i "Luge" a Queenstown, quina passada!

Des de la furgo, a les 7 del matí, llac Wanaka de fons
Dia 3. 
El dia es llevava així.
Després d'esmorzar donant de menjar als ocellets, anar a fer les fotos als xais del prat del costat del càmping, hem fet unes fotos matineres del llac Wanaka, i hem anat a veure el Museu del Transport i el Joguet sortint del poble, direcció a l'aeroport.




El Museu! Val la pena visitar-lo!

Viam, el museu és quelcom molt curiós, ja que tot i estar pensat per mostrar tot el que té, la naturalesa acumulativa d'aquesta gent, que avui m'ha quedat demostrada ( sobretot a l'illa sud! ), és impossible mostrar tot el que tenen, i mostrar-ho en condicions. Hi ha massa, i de tot, però sobrepassant tot el que hagueu vist mai, i sembla entre un "rastro" i una col·lecció de bojos mal endreçada!







A més, no és només de temàtica de cotxes i camions, no...........entrem i trobem la botiga de joguets a un costat i l'entrada si s'en pot dir així, a l'altre costat, ja tot ple de coses. Hi ha col·leccions de tot........de nines, de pelutxes, de barbies, de legos, de guerres de les galaxies, de cotxes de juguet, d'avions dirigits, a motor, elèctrics i de maqueta, militars i civils, bicicletes, cotxes grossos, avions, motos, segadores, tractors, autobusos, maquines excavadores, maquinetes de fer punta, gomes d'esborrar, pitufus, trens, tancs, en fi...........de tot i en quantitats brutals!






Ari! te pides uno?
Les fotos només son una petita mostra, d'un ventall de material inacabable que tardaries dies en pair i descobrir, però val la pena, tot i l'estat d'alguns cotxes i avions, i que potser no estan presentats de la millor manera. Naltres ho hem disfrutat moltíssim, veient coses molt curioses i poden descobrir-ne d'altres que ni sabiem.

Despres hem seguit la mateixa carretera tot vorejant el llac Dunstan i hem parat en una mina d'or abandonada al costat del riu Kawarau, degudament recuperada, ja que de fet, quan van plegar la mina, ho van abandonar tot, i així està. I no deixa de ser curiós de veure.




 
I una mica mes endavant hem parat a veure el primer lloc on van fer Bungy, és a dir, saltar des d'un pont al buit lligats per una corda....impressionant, amb capbussada dins l'aigua i tot, tot i que cap dels dos ens hem decidit a fer-ho. ( Com a negoci és una màquina de fer calers, 180$ dol·lars novazelandesos -uns cent-deu euros- per salt i n'hem vist saltar 4 en 10 minuts! i la gent vol muntar itv's.............boh! )





Llavors ja hem seguit cap a Queenstown, on hem dinat un bocadill frugal a la furgoneta, davant d'un parc, hem passejat un xic pel centre, hem fet moltes voltes fins a aconseguir aparcar, i hem pujat al Skyine gondola, per veure unes vistes privilegiades del llac Wakatipu i de tot el poble (una mica pijet, però fantàstic). 
 
Queenstown des de l'Skyline Gondola
 

De pas, ens hem animat a fer un parell de baixadetes amb el Luge, uns carritus-cars cutres sense pedals, amb unes pistes amb corves aperaltades, i on baixes gairebé un km i uns 200 metres de desnivell, i on es poden agafar velocitats i sensacions divertides. Després de la primera baixada per la pista fàcil, ja estavem preparats per baixar per la d'experts (jajajaja) on els rasants eren divertidíssims i, on sino frenaves, t'ho passaves de collons...........així doncs, aaaaaaaaaaaaavall!!!!!!!!!!



Relaxats i desestressats hem marxat de Queenstown, direcció Kingston vorejant tot la part sud del llac Wakatipu, per després ja anar tirant cap a Te Anau, on  hem fet una pizza ( curiosament és el poble amb més pizzeries de totes dues illes! ) i ara descansem al càmping esperant poder anar demà al Milford Sound. Toca llevar-nos mooooooooooooolt d'hora!

Curiositats:

Ja tenim maleta extra, i dona............( Solà, jejeje ).

A part de cansar-nos de comptar ovelles (i no precisament per anar a dormir....), és impressionant el pilot de toilets que s'arriben a trobar per tots els llocs turístics, pobles i poblets.

Tema càmpings. Està molt bé tota la infrastructura i que se't recomani una cadena o altra (Top10, kiwi's ... ) però n'estem trobant alguns altres tipus holidays park, tant o millors que tots aquests. El de Fox Glacier era ben nou i bé de preu. El d'avui, a Te Anau, crec que és el més car fins el moment.

Avui, hem fet molts quilòmetres, però ja veieu a quines velocitats, amb barca super ràpida (en Sam estava gelós de mi de l'altre dia i ha volgut la foto avui també, si és que !) ... i fins i tot hem anat darrere d'un helicòpter!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada