divendres, 22 d’octubre del 2010

The Harbour's Day

Divendres 22

Inici d'un pont llarg pels kiwis (dilluns 25 és festa, crec que com el nostre primer de maig), s'ha fet notar cap al final del dia amb el trànsit.

 
Avui hem fet un munt de quilòmetres, molts i molta estona per la Península de Coromandel. Hem travessat Auckland i voltants prou ràpid, i aviat hem sigut a Thames, on hem encarat cap a Coromandel. 

 
Hem dubtat. No sabíem si pujar i donar tota la volta o no, amb l'objectiu d'arribar-nos fins a la Hot Water Beach .Realment valia la pena. Tota la costa d'aquesta península és espectacular, llargues platges blanquinoses, roca volcànica arran de mar, camps i camps d'herba esquitxada constantment per les onades...


Un cop deixat Auckland enrere, amb l'aventura d'anar a omplir gasoil a la furgo, i descobrir que el mapa té errors, hem aconseguit tornar a l'autopista, gas i avall, cap a Thames, Tapu i Coromandel. 

La carretera que hi arriba, és com la carretera de Tossa a Sant Feliu de Guíxols, és a dir, un tram impressionant, però, a dos metres del mar, enlloc de a 50 o 60 metres com el de Tossa. Realment espectacular; ara, lent!!! 

Naltres que ens les prometiem de fer els 50 o 60 km de Thames a Coromandel en  tres quartets i...........un rave! Quina llangonissa de corves! Al final, cansats de corves, sort del paisatge, hem dinat dalt un portet de muntanya abans d'arribar a Coromandel.

 



La volta a la península de Coromandel es fa molt en bicicleta, i és com fer una clàssica del països baixos........vas fent, vas fent, i de cop, repetxó del 10 al 15%, puges la muntanyeta de turno traient la llengua, baixada suicida fins el següent replà i au! tornem-hi...........hem vist molts ciclistes, però a les pujades els veiem suar la cansalada a base de bé, i la zona és tant ciclista, que a finals de mes s'hi fa una volta ciclista.

Tornem a la furgo i el festival de la curva, la pujada i baixada ( aquests neozealandesos encara no han descobert els tunels! -per sort!), i seguim veient entrades de mar, apart de la Firth of Thames, que és el tros de mar que separa el Coromandel de la resta, després hi ha varies entrades, més grans o petites, en el mateix tram de que arriba a Coromandel, on hi ha unes unes vistes apostoflants de les illetes de davant del poble i l'entrada de torn.

Continuem cap a l'interior, cap a Whitianga, on abans d'arribar-hi, apart de veure mes Harbours que diuen ells, anem a veure la Hot Water Beach........una platja molt maca, on hi ha un tros, on la sorra es tan calenta, que la gent hi fa piscines amb la sorra i s'hi fa banys medicinals........







En Sam CREMANT-SE els peus dins l'aigua de la Hot Water Beach.
ara, crema la sorra, l'aigua, tot........sort que el mar és a dues passes i et refresques l'escalfada! Uns 65º diuen que és de calenta la terra-aigua! Mentre feiem fotos, ha començat a pujar la marea. Curiós tot plegat! Hem collit petxines, ens hem refrescat al Pacífic i tornem-hi.........més ruta, que la Dolo vol conservar el dia que portem guanyat!


Desde Whitianga fins a Tauranga, hem passat sis entrades d'aigua més, ( ries en dirien els gallecs ), i a Tauranga, cansats de fer tants km,( 476km ) hem decidit fer nit a Papamoa Beach, que si ahir, Orewa ens va semblar Lloret, sense gratacels hotelers, avui Papamoa, ens ha semblat s'Agaró, però una mica menys luxós, ara, que el Camping és el mes xulo i car trobat fins ara!

 

Hem començat el dia esmorzant amb vistes al mar i l'acabarem sopant amb una esplèndida lluna reflexada al mar -el mateix mar, un tros més al sud ! Demà entrarem cap a l'interior del centre de l'illa nord, cap a Rotorua i totes les seves zones termals, així que ... aprofitem el mar que s'acaba.



Curiositats:

Tino, encara no hem trobat el tap de l'illa, tot i que tots aquests illencs tenen barqueta.......total que si s'els enfonsa l'illa, tampoc no tindrien massa problema!

Hem trobat moltes escultures de bicicletes pel camí, totes en fusta i de diferents tipus de bici, fins i tot una "cabra"!!!
 

El tema de les velocitats i avisos comença a ser preocupant............al vespre se senten corredisses, al matí trobes marques de gent que a la nit s'ha dedicat a fer drifting, però la resta de la gent, son bastant tranquils, tot i que de tant en tant trobem algun eixelebrat.........tot i així, avui en ple tram, ens hem trobat, curva a 45km/h.........vale, frena, enrosca.........ostia, la següent a 35km/h........vale, frena, enrosca més i ...............daixonsis!!! la següent a 25km/h!!!!! Sort que després s'els han acabat les curves tancades, que sinò, acabem empenyent!!! ( val a dir que realment es poden passar totes elles, uns 20km/h mes ràpid del que diuen sense cap problema........una mica exagerats! ).
 
Avui també hem passat unes quantes desenes de ponts que s'estrenyen i només passa un vehicle, i on no gairebé mai tens la preferència. Avui, sí, en tots! ole!

 
Ja m'he encostipat!!! bé!!! (Sam) 

 
I jo, Dolo, ja m'he cruspit els primers kiwis neozelandesos sense ser importats! són baratíssims!

 
Ah! i el jetlag té les seves estones de martiri!!

Salut

4 comentaris:

  1. Apa paios que be us ho passeu!!! Sobretot no us deixeu ni una foto per fer!!
    Sam: al teu facebook t'he suggerit un contacte de Wellington per si t'interesa o el vols anar a saludar de part meva...je jee..
    Ptons
    tietix Alis.

    ResponElimina
  2. Dolo,que hauries de deixar al Sam fent castells de sorra una estona per què hauries de venir a donar-nos un cop demà al club, (és que no trobem les claus!!!!)
    Res, que seguiu tant macos i fent una explicació tan complerta del viatge (quina enveja!!!)

    ResponElimina
  3. Alis, no podrem veure el teu amic de Wellington, perque segurament arribem molt tard, i despres, perque no em deixa accedir al feisbuk, saludal tu de part nostra, i esperem no necessitar els seus serveis! Merci per pensar amb naltres!

    Joan, fins que no haguem acabat el Tour, la Dolo seguira aguantantme! despres ja tornara al club, tot i que segurament amb moooooooooooooolt jet lag!

    Salutacions Sam desde el blogger de la Dolo!

    ResponElimina
  4. a veure nois, qui us heu emportat a la maleta?? perquè la foto dels dos a la platja no em direu que la vàreu fer automàtica!!!??? Ru

    ResponElimina