divendres, 8 d’octubre del 2010

South-Island, l'illa sud

A l'illa sud una de les ciutats més importants és Christchurch, on fa poc més d'un meset hi va haver un fort terratrèmol i on encara segueixen havent-hi petites rèpliques.
Si tot va bé, arribarem amb ferry a l'illa per la part nord, a Picton i serà el dia 28 d'octubre al matí.

La idea és fer primer la part nord on hi ha tota la zona del Parc Abel Tasman amb les millors platges que he vist en tots els reportatges i amb la possibilitat de fer caiac... ja veurem.

Per no recular i fer quilòmetres en va, intentarem baixar pel centre de l'illa (tampoc és que hi hagi gaire més alternatives quan a carreteres eh) direcció a Hanmer Spring i si estem de sort posar el cos en remull en una de les tantes zones termals kiwis (i ja us dic que no serà l'última vegada!). Després continuaríem cap a la costa est i tocar l'Oceà Pacífic de nou, arribant-nos a Kaikoura, una de les zones per veure balenes, foques marines i tot el que aparegui.

Vorejarem Christchurch i travessarem cap a la costa oest per veure de nou el Mar de Tasmània pel famós Arthur Pas, amb vistes espectaculars a gran alçada, i el Llac Pearson per anar baixant per la costa i visitar les "pancakes", Greymouth i anar a espetegar al Franz Josef Glacier i Fox Glacier amb vistes al Mount Cook i on intentarem fer un vol amb helicòpter per tocar-ne la part més alta de la glacera.
Seguirem baixant trobant-nos Wanaka i puzzling world !!!! i Queenstown direcció Te Anau, on farem parada i fonda per poder descansar i visitar tranquil·lament Milford Sound i, potser, Doubtful Sound, els dos millors llocs de l'illa!

El viatge continuarà avall, per tocar l'extrem sud de l'illa sud, a Bluff, que com el seu nom indica dóna la sensació de que el món s'acaba allà, amb sorollet inclòs (bluff!), travessant Invercargill i la zona dels Catlins per tornar enfilar-nos per la costa est de nou amunt. No deixarem de banda els Nugget Point, les picada d'ullet a les desenes de pingüins blavosos que apareixen per aquestes contrades, la visita a Dunedin i Oamaru. 

Des d'aquí, ens endinsarem de nou al centre de l'illa, cap als llacs Tekapo i Pukaki i finalment apropar-nos a la capital per fer-hi nit, retornar la furgo i esperar el vol de tornada que farà parada a Auckland, LA, London i Barcelona.

4 comentaris:

  1. De planificacio no us en falta! Segur que disfrutareu moltissim, aquest pais es awesome!!!!!

    PD: Wellington es la capital de NZ, aixo em van dir quan vaig arribar.

    ResponElimina
  2. Ostres, és veritat Edu, si ja ho tinc clar això de la capital i a més ja ho havia posat en un altre apunt del bloc ... ja ho he canviat jeje
    Quan a la planificació, bé, crec que és important per no oblidar coses que valen la pena però anirem fent sobre la marxa, segons els temps i tot plegat com vagi el cansanci :) Fins aviat !

    ResponElimina
  3. Bon viatge familia sóc l'Edu, de part de la familia Freixas-Ruiz-Nogué. K us ho paseu molt bé, kina enveja més sana que tinc. Ens veiem a la tornada, ja intentarem està en contacte amb el bloc. PETONS, Sam i Dolo.

    ResponElimina
  4. Ostres nois, quina enveja que em feu!. Només de llegir els itineraris ja em vé salivera...En fi m'hauré de conformar amb els vostres comentaris. Salutacions des de les contrades de Vinyoles!!!

    ResponElimina