dimarts, 24 de juny del 2014

Coast Causeway Road i cap a Belfast

Després de dos dies  a Burnfoot en una mena de recés espiritual perquè l'entorn així ens ho transmetia: un B&B fantàstic, una família genial, uns esmorzars d'allò més i envoltats d'ocells, xais i vistes al mar ... què més es pot demanar ¿?!!

Hem aixecat les ales a primera hora del matí per anar pujant la Costa Nord d'Irlanda. La primera parada ha sigut a la platja de Musenden Temple, cala presidida per una torre d'un antic temple d'aquests de record d'algú que estimava a algú altre...coses de la història. Ara tant sols en queda això, un record.( També era el lloc de cites del ric bisbe que ho va fer...........).
De camí a la cita d'avui, hem vist les ruïnes del castell de Dunluce.







 






També hi plou, encara que només sigui per la foto!
 


 I l'excursió d'avui era esperada amb ganes: The Giant's Causeway. Altrament dit "La Calçada del Gegant". L'entrada inclou el pàrquing i avui ja hem hagut de pagar en lliures (8,5 per persona). Es tracta d'un parell de recorreguts, l'un molt senzill i l'altra amb un cert desnivell però que et dóna unes visites a vista d'ocell de tota aquesta raconada apostoflant.

Aquesta meravella és un conjunt de columnes basàltiques acumulades les unes damunt les altres, de diferents mides i colors, les unes més desgastades que les altres, cadascuna és diferent de l'altra. Ens hi hem passejat, les hem fotografiat, ens hi hem comunicat, i les hem observat des de les altures. Molt recomanable fer tota la volta i gaudir de la vista d'ocell malgrat sigui un xic dur enfilar-se tant amunt. Jutgeu-ho !La ruta llarga no son mes de hora i mitja a ritmillo...........ara que, qui té ritme parant a fer fotos a cada tres passes?








Per la mateixa costa, tocava complementar el matí amb la visita al Carrick-a-rede Rope Bridge. Una altra passejada arran de costa, que després de pagar 5,5 lliures cadascú, i de caminar poc més d'un quilòmetre, et permetria travessar un pont de corda i fusta cap a una petita ex-illa de pescadors d'on gaudies de la companyia d'ocells i més vistes espectaculars jugant amb la llum i els colors que ens regala la natura...Les dues excursions d'avui no son aptes per gent amb vertigen.........tot i així, després de veure els penyasegats desde dalt, dia si, dia també, no direm que ens hi hem acostumat, però ara només ens fa respecte!
Sense deixar la ruta de la costa, hem passat pobles com Cushendall, Carnlough on hem vist el port, Larne...






El rellotge s'inclina........fallen els fonaments!




I a mitja tarda ens hem plantat a Belfast city, on hem fet la volta turística amb el cotxe,tot buscant l'hotel............curiosament, al voltant dels quatre carrers principals, hi ha la majoria d'hotels de la ciutat, es a dir, que en cas de tenir hotel, com naltres, aneu directament seguint els cartells de City centre i desde allí, es un moment trobar-lo!Total que per fer baixar el mal trago i nervis amb el cotxe, hem anat a fer la volta a peu per la ciutat.......com sempre, era tot tancat...........com serà que demà obrin i poguem visitar la ciutat en "actiu", hem sopat en una petiteta pizzeria, hem quedat tant tips, que encara hem fet un altre volt extra ( i ja em començo a aprimar de tantes caminades! )... i ara mateix des de l'hotel i mentre escrivim aquestes ratlles a Catalunya celebreu la revetlla de Sant Joan , i nosaltres tenim música en directe aquí sota en uns "secret gardens" .... Bona revetlla!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada