dimarts, 2 de novembre del 2010

Del Mount Cook al Mount Aspiring, entre mar, muntanya, llacs i ponts

Dia 2   

Llac Paringa
El dia ha despertat humit i ennuvolat, una mica pitjor de tal com el vam acomiadar ahir a la nit, així que res! carretera i manta. Direcció? Wanaka.


Un altre de tants !!!
Sortint de Fox Glacier, ja hem enfilat una carretera que ens ha mantingut distrets quilòmetres i quilòmetres. Distrets, no en el sentit de que no estavem atents eh! -que conduint per l'altre costat necessites els mil sentits posats al volant, i si condueix en Sam els 1001 de la Dolo i els d'en Sam -, sinó en el sentit d'entretinguts. Sí. Ens hem dedicat a fer recull de les diferents senyals de pont i variants, segons les mides, que hem anat trobant al llarg del trajecte. El que tenen en comú és que totes van numerades i tenen un nom o altre. Així que aquí teniu l'especial de "brigdes":
- Si el que travessa és un riu o semblant, tenim la senyal que t'avisa d'un "bridge"
- Si el que travessa és un rierol, tenim la senyal d' "stream"
- Si el que hi ha és una cala (o alguna cosa que s'hi assembla perquè ... al riu hi ha cales?), trobem l'avís d'un "creek". I n'hi havia molts!
- I també hem trobat alguns exemplars d'overflow, bluff, folly, falls, grotto i culivert!
Tot un ventall per triar i remenar. Això sí, tots amb el número i el nom. Geografia online!





Així doncs han anat passant quilòmetres i quilòmetres, tot passant el llac Paringa i el llac Moeraki i fins a Haast, on hem parat a veure un parell de botigues, una de pedres, el somni de botiga de la Mery i l'Alis. Era la mateixa casa de la senyora, una part era exposició, però desde allí veies el menjador, etc......... molt especialitzada en Jade, Serpentina i altres pedres verdes, totes polidetes, però de tamany gros ( mida de la mà ) i per tant, pesades, apart de cares, tot i així, molt xules!


Monro Beach, des del mirador, de camí a Haast
I davant d'aquesta, hi havia una macrotenda, especialitzada en jerseis de Merino tant d'ovella com de possum........son finíssims!!! una passada, i carissims, uns 150€ més o menys, però cada dia em tenen més captivat.........nu se, potser deixo de comprar-me cotxes de slot durant uns mesos per tenir un jersei d'aquests! També venien pells de possum , molt i molt fines, tot i que fa cosa comprar la pell d'un ésser del cual n'has vist com 50 de morts per la carretera ( no fan llàstima, ja que són una plaga, i els que moren atropellats són un percentatge molt petit, per la de problemes que donen a la fauna local), i també tota mena de cremes i altres aplicacions del kiwi ( el fruit, no el pajarrac! ).



Hem seguit, tot travessant un tupit tros de bosc, on els arbres es tiraven literalment sobre la carretera, i hem començat a pujar cap al Haast Pass, tot vorejant el Haast River, veient "falls", i rodejats de muntanyes nevades i rius d'aigua blavissima del gel dels glaciars.



A dalt el Haast Pass, que és un collet de muntanya, passa una cosa molt curiosa, veníem acompanyant el riu, ell baixava i naltres pujavem....arribant a dalt l'hem perdut de vista, camuflat per l'inmensitat i tupidesa del bosc, però al poc de començar a baixar, tornàvem a acompanyar un altre riu, naltres baixant i ell també. Resulta que a dalt el Haast Pass, baixen dos rius, un cap al mar, i l'altre cap endins, direcció al llac Wanaka. Tot baixant, hem trobat les Blue Pools, on conflueixen el riu Makarora i el riu Wilkin -quin dels dos mes blau?!-.


 

I per no perdre el ritme, una excursioneta desde la carretera de mitja horeta, tot creuant altre cop, uns boscos molt antics, tupits i plens de molsa per un sender perfectament delimitat, i un parell de ponts penjats, llargs i moguts, que creuaven les Blue Pools, que no eren res més que dos gorgs, un de cada riu, just abans que confluissin. 
 
Es pot fer l'excursió a peu, desde Haast fins a Makarora, per sender perfectament marcats i amb tota mena de facilitats durant tot el camí, lavabos, etc........ ara que suposa tot un dia de caminada però amb unes vistes brutals! Penso que per poder fer tot això, haurem de venir a viure uns anys a aquest país! jejeje


Lake Wanaka tot dinant

Lake Wanaka tot dinant cap a l'altre costat

Hem seguit carretera avall, i quan hem trobat el llac Wanaka, hem parat a dinar, amb vistes al llac!- Això de les Campervan's, m'esta començant a agradar, a aquesta nostra només li falta la barbacoa extraible com a la d'aqui al costat!-

Acabat de dinar i pertorbats per altres Campervan's que també s'havien parat a fer la foto, hem seguit, carretera que va rodejant el llac, fins al punt, on de cop, pujem, canviem de vall i ens trobem el llac Hawea, amb el Mont Melina de fons.

Lake Hawea

Lake Wanaka a l'arribar al poble amb el Mt. Aspiring al fons
Tot plegat, fantàstiques vistes, i hem seguit aquest llac per fer un petit tomb i tornar cap a Wanaka city, ciutat que esta al final del primer llac i on hi havia el Puzzleworld.



El Puzzleworld!

La Dolo tenia moltes ganes d'anar-hi, hi hem arribat aviat, allà a les 3, i ens hem posat a fer el Great Maze, és a dir, el Laberint! Una hora més tard, tot i haver completat l'objectiu d'estar a les quatre torres de colors que estan als extrems del laberint, no haviem conseguit sortir-ne, que creieu-me, és molt difícil, ja que fins i tot uns imperturbables japonesos, al cap d'una hora de donar voltes, ja els veies riure i descollonar-se, cada cop que es trobaven un camí sense sortida. I de paciència n'hem tingut eh ! Al final, hem sortit del laberint per una de les portes d'emergència (ssssshiiiiistttt !!!)  ja que s'ens feia tard i s'ens acabava la paciencia (excuses!)

Sam, no! cap aquí ! no nooooooo Dolo, cap allà ... aaarrrhhhhgggghhhh !!!!

Llons que difícil! Ssshiiissstttt !!! Santa paciència

Després hem anat a veure les Illusion Rooms, on hi ha uns passadissos, amb uns quants hologrames a les parets, molt currats, després hem vist una sala plena de cares que et miraven, el cuarto de les il·lusions, on la Dolo era molt alta i jo molt baixet, o com caminar inclinat i veure l'aigua anar cap amunt! Tot plegat, una passada, hem sortit mig marejats, així que a l'entrada tenien tot de puzzles i altres jocs de trencaclosques, perque els muntessis i repossessis de l'estrès del laberint i de la sala de les Illusions!

en plan Michael Jackson, inclinats!

La Dolo toca el sostre !!! i sense plataformes eh!

Que peque ets Samuel!

holograma que si t'hi poses just al davant no es veu res. Curiós.

Au vinga, quants animals hi veieu ?

Hem acabat fent les fotos de rigor a fora, i cap al poble, on hem fet quatre fotos del llac i ara estem al camping descansant, que ja toca, ja que en total ens hem tornat a cascar uns 330km sense benzineres, però si, amb cotxes de policia. Marc, ja hi ha policia a l'illa sud! De nit sobretot, els sents perseguint drifteros!




Curiositats
Una altra cosa que fem al revés els uns dels altres: els senyals de trànsit, al nostre país, si no es fan servir, sovint els trobes doblats per la meitat de dalt a baix, en vertical; aquí a Nova Zelanda els trobes doblats horitzontalment.

Al Puzzleworld tot és original, diferent i divertit, entrant als toilets .... ben acompanyada i tasses de colors (jejeje)

quanta gent, oi?

quin disseny, oi?
Vistes al Lake Wanaka, des del menjador d'aquest vespre al càmping. Quins privilegis!

6 comentaris:

  1. Puzling, google diu que és diu Puzling World. M'ha costat trobar-ho com a puzleworld. ;-)

    http://maps.google.es/maps?f=q&source=s_q&hl=ca&geocode=&q=Wanaka,+New+Zealand&sll=40.396764,-3.713379&sspn=8.347091,19.753418&ie=UTF8&hq=&hnear=Wanaka,+Otago,+Nova+Zelanda&ll=-44.696441,169.162029&spn=0.001903,0.006866&t=h&z=18&layer=c&cbll=-44.696441,169.162029&panoid=gR_-fEOuZMA2aqd7rcxCoQ&cbp=12,199.36,,0,6.69


    Salut!

    ResponElimina
  2. Guapíssims !!! Quina enveja més sana que ens feu! Aquests paisatges són de cine!!!! Ara que ja esteu en plan "kiwi" pose-vos protector solar que se us veu la pell torradeta i quan torneu encara ens fareu més enveja!
    Una forta abraçada des de Taradell.

    ResponElimina
  3. Quines fotos mes guapes, em sona tot aixo que aneu fent jeje. I quina enveja que em vareu fer amb el Tongariro nevat grgrgr!

    No us podeu queixar del temps, ja us ho asseguro. Fins als glaciars, es veia un cel mooooolt blaaaau. Llastima q no vareu anar amb helicopter.

    Apali, seguiu disfrutant! Doneu records als pinguins d'ulls grogs de part meva...els trobareu als Catlins i a Oamaru.

    ResponElimina
  4. No m'ho puc creure, heu fet TRAMPA al laberint!! Nosaltres vam estar temptades, però finalment vam sortir-ne, amb un cert desesperu, això sí!
    Demà cap a Queenstown, no? A fer bungy :-)

    ResponElimina
  5. Hola familia soc l'Edu Freixas, que tal tot, be, crec que millor que nosaltres aqui, em costa conectar-me perque a casa meva no tenim internet ara estem dinant a casa els pares i puc mirar una mica el vostre bloc. Quina pasada de fotos. Un petonas!!!! que us ho paseu molt bé. intentaré conectar-me més sobint. Petons i abraçades!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. Apa Kiwis, que be us passeu companys!!! La Mery ja va rebre la primera part del viatge impresa i diu que va riure molt amb els vostres comentaris... M'ha dit que us envii petons i abraçades... I la iaia.. i jo..!
    See you...!!!
    Alis

    ResponElimina