dimarts, 9 de novembre del 2010

The Lakes road and Mt. Cook.

Dia 09, 

Parcs amb mascota! Un ou kinder desitjant bon dia!

Avui ens hem llevat tard, hem fet la crònica d'ahir, i hem marxat illa endins, a veure el Mount Cook, ja que des d'els glaciars i ennuvolat va ser impossible de veure. Avui, però, feia un dia fantàstic, i pel camí, hem anat trobant llacs, d'aigua blavíssima tirant a turquesa, o d'aigua de color normal, tot i que predominaven els primers.








Així hem anat fent quilòmetres, passant per Otemata (o te mata, o no, a saber!), fins després de passar Omarama, on voliem anar veure els Clay Cliffs, una mena de muntanyes curioses amb llegenda maorí, però després de fer 4 km de pista gravel road, resulta que, estava tancat, a més de ser privat i que es tenia que pagar...........a cascar-la! Mitja volta, carretera i amunt!

Foto 6000, el Mt. Cook amb el llac Pukaiki
Al cap d'una estona, quan ja haviem enfilat la carretera del Mt. Cook, comencem a tenir les primeres vistes del llac Pukaki i més endavant, del llac amb el Mt. Cook i tota la resta de muntanyes de fons......i tot això amb un sol que espetegava!

Us preguntareu que hi fa en Sam dalt del pedrot oi?

Fent fotos cap al nord, goita, la Dolo! holaaaaa!!!!
i fent fotos cap al Sud, semblava els monegros!
Bueno, hem dinat pel camí, perquè clar, al marxar tard, ja s'ens desquadraven els horaris, i després hem continuat fins a arribar al poble de Aoraki-Mount Cook, on hem fet les fotos, ens hem extasiat amb el paisatge i ens hem vist, molt i molt petits. Uns minuts més tocant el cel amb el paisatge ... silenci ... ocells de fons ... pau i tranqui·litat, i au, tornem-hi! Hem fet 112km entre anar i tornar, només per anar a fer les fotos............això si, ens queda pendent unes quantes excursions, ja que la zona dóna molt de si amb més glaciars i llacs perduts entre aquests cims "fàcils" d'assolir.





Res, tornem enrere, fem mes gravel road per anar a veure el Tasman Valley.

80 km mes avall, hi ha vida!!
Accés al Tasman Valley...una afició als ponts monocarril!
Desfem el camí, amb el Mt. Cook de fons.

Qui vol marxar, veient això pel retrovisor?


i cap al llac Tekapo, on hem fet mes fotos, hem arrassat el i-site, i en una venada d'inspiració, li he fotut els plans de la Dolo enlaire, i no ens hem quedat a Tekapo,tot i que aqui teniu les fotos.
Reflexats en el vidre de l'esglesia, amb les muntanyes de fons i el llac!

Llac Tekapo

Llac Tekapo, buscant fer la foto de la guia de viatge!Cola?

A falta de toros, ells hi posen gossos de siluetes! i després estan prohibits arreu!


sinò que hem seguit fins a Fairlie, on estem en un càmping gairebé buit, al centre de l'illa i on tenim Wifi gratis que a més va ràpid (no com aquest matí, era penós l'accés d'internet que teniem i penjar el  blog ha sigut un petit suplici!)
Eh que s'ens veu feliços a New Zealand, rodejats de muntanyes?

Demà volem anar fins a la península de Banks, sota Cristchurch, perquè la ciutat ja la vam visitar de baixada i ens falta ben poc per veure, així que potser el dijous al matí, abans de marxar, hi treiem el cap - o no- mentre anem fent les maletes, i ja anirem acabant........i em sap un greu, em vui quedar!!!!!......  (jo, Dolo, tampoc vull tornar! maaaaaaaamaaaaaaaaa!!!!)


Curiositats:

Els anuncis de la velocitat! Com que en aquest país, tant aviat estàs fent trams dignes de prova del mundial, això si, en carreteres perfectament aperaltades tot i que amb un asfalt molt sotragat, com estàs fent rectes inacabables on et falta una setena i vuitena marxa, que si la posessis, aniries amb els dallonsis per corbata de lo imperfecte de la "suficie" de la carretera, és a dir, és impossible trobar una recta plana i sense sotracs, els anuncis sobre moderar la velocitat, són més colpidors que les tues franceses a cada revolt.

Aqui directament ja et posen la bala amb rodes, i speed/die, o un cotxe que se surt de la pista d'slot i volca i die.......o directament la paraula speed i un tomba i coses semblants.......adormir-te mata, el cansaci també, etc.........




I en canvi, ben pocs cotxes hem trobat que ens passessin a tot drap........curiós! En tot cas, si veieu un cotxe de policia en direcció contraria, afluixeu, que també porten radar al morro i et fan el retrato encara que els vagis en l'altra direcció

Curiositats fotogràfiques!

A vé, ezoz criztale, bieng limpioz, Zamanué!

Segur que hi ha estatues millors, però segur que tothom passa pel tubo!

1 comentari:

  1. Renoi quins paisatges...semblen per estrenar!!! Molt bones les fotos...se us felicita!!! ...ja us queda poquet... ho ho... Però tenim tantes ganes de veure-us i que ens expliqueu la vostra "EXPERIENCE"...
    SAM: t'he enviat les adreces pel face...espero que t'arribin a temps...i si no, veniu a casa i ens doneu la postaleta en ma, sera igualment benvinguda i vosaltres també. Apa PTONS i molt bon viatge de tornada!!!
    TIETIX.

    ResponElimina